332
KAMP LİDERLİĞİ
rüzgâr arkasında kalacak şekilde 45 derecelik açıyla ayarlayıp tavanın altını taş ile
destekleyin (şekil 26. 2).
16. Arpa Ekmeği
Bu ekmek, tavayı unlayıp içinde bisküvi hamurunu pişirerek yapılan geleneksel
açık hava ekmeğidir. Bisküvi hamurunu yaklaşık 2 cm kalınlığında ve tavaya
sığacak büyüklükte hazırlayın. Hamurun iki tarafını da unlayın. Bir taraf olunca
somunun diğer tarafını çevirin. İki tarafın da pişmesi için 15 dakika yeterli olacaktır.
Gerekirse tavanın altına da köz yerleştirerek pişirme süresini kısaltabilirsiniz.
17. Krep/Tava Keki
Tavayı hafifçe yağlayın. Sadece orta ateşte ya da kömürle yağın dumanı çıkmaya
başlayacak dereceye kadar ısıtın. Süt, yağ, yumurta ve un karışımını kaşıkla dökün
ve hamurun üzerinde kabarcıklar oluşuncaya kadar çevirin. Çok fazla ısıtmaktan
kaçının çünkü kolay yanabilir. Farklı lezzetler için yaban mersini ya da diğer
meyveler de ilave edebilirsiniz. Kendi şerbetinizi yapmak için bir fincan su içinde
beyaz veya kahverengi şekeri karıştırın ve kaynamaya bırakın. Farklı bir lezzet için
az miktarda vanilya da koyabilirsiniz.
Şekil 26. 2
Tavada pişirme
Şekil 26. 3
Hollanda Fırını