Gençlik ve Spor Bakanlığı - page 341

336
KAMP LİDERLİĞİ
bekletin ve ortasından bir yırtık açarak ya da bir kenarını açarak, yiyeceği tabağa
koymadan doğrudan folyo üzerinde yiyin. Sebzeler folyoya sarılmadan hemen önce
yıkanmalıdır. Üzerlerinde kalan su, pişmeleri için gerekli buharı sağlayacaktır.
1. Hamburger yapmak için folyoya köfte ile birlikte patates, yeşilbiber, soğan,
havuç ve domates dilimleri koyun. Tat vermesi için bir tutam tuz ekleyin ve
15 dakika pişirin.
2. Kuşbaşı kuzu eti, biftek, balık ya da piliç de bu şekilde pişirilebilir.
Dilimlenmiş havuç, şalgam, patates, soğan ya da yeşil fasulye gibi sebzeler
de etrafına konabilir.
3. Bir mısır koçanını kabuğu üzerindeyken ıslatın ve folyoda benzer şekilde
pişirin. Sosisi bisküvi hamurunun içine yerleştirin ve folyoya sarın. Elmanın
tam ortasını delip çekirdeklerini çıkartın, deliğin içine kahverengi ya da
beyaz şeker, üzüm ve tarçınla doldurarak benzer biçimde pişirin.
Yola çıkmadanönce bazı yemekleri folyoya sarıppişirmeye hazır hâle getirebilirsiniz.
Bunları etiketleyerek doğru öğünde doğru malzemeyi seçebilir, pişirmeye hazır
olduğunuzda közün içine atabilirsiniz. Eğer yanınıza ekstra folyo almak isterseniz
folyoyu yırtın ve küçük bir sopanın etrafına sarın. Folyoyu katlamak delinmesine ya
da yırtılmasına neden olabilir.
Pişirme süresi paketin boyutuna ve közlerin sıcaklığına göre değişir. Gerekirse
yiyeceğin hazır olup olmadığını görmek için paketin içine bakın ama tekrar közün
içine yerleştirmeden önce hava geçirmeyecek şekilde kapandığından emin olun.
Bazı yiyecekleri beraber pişirirken, en yavaş pişen için yeterli zaman verin. Tablo
26.2’de tavsiye edilen pişirme süreleri listelenmiştir.
Tablo 26. 2
Alüminyum Folyo Paketlerde Yemekleri Pişirme Süreleri
Etler
Tavuk (kesilmiş) 20-30 dakika
Balık (tüm) 15-20 dakika
Balık (fileto) 10-15 dakika
Şiş kebap 14 dakika
Dana kuşbaşı 20-30 dakika
Sosisli 10-15 dakika
Kuzu kuşbaşı 20-30 dakika
Sebzeler
Mısır (kabuğu atılmış) 6-10 dakika
Patates 60-70 dakika
Patates (tatlı) 45-50 dakika
Havuç (bütün) 15-20 dakika
Kabak 30-40 dakika
Çeşitli Gıdalar
Elma (bütün) 20-30 dakika
Muz (bütün) 8-10 dakika
Bisküviler (kabaracağı için, folyoya çok sıkı sarılmamalıdır.) 6-10 dakika
Yahni ( 2-3 santimlik kuşbaşı et, küp patates, soğan, havuç, vb) 20 dakika
1...,331,332,333,334,335,336,337,338,339,340 342,343,344,345,346,347,348,349,350,351,...374
Powered by FlippingBook